CULTURA

L’artista Abel Burger exhibeix la seva “mitologia personal” a Cotlliure

L’exposició “Només la memòria de les coses” es pot veure fins al 3 de gener de 2022

Abel Burger - A les nostres ribes oposades, 2021. Tècnica mixta sobre paper 29,7 x 42 cm / Abel Burger
Abel Burger - A les nostres ribes oposades, 2021. Tècnica mixta sobre paper 29,7 x 42 cm / Abel Burger

L’artista Abel Burger mostra les seves obres al Museu d’Art Modern de Cotlliure: la història de diverses vides, sense el tumult contemporani.

El Museu d’Art Modern de Cotlliure acull l’obra d’Abel Burger, sota el títol "Només la memòria de les coses", a partir d’aquest dissabte 9 d’octubre. Aquesta artista de 39 anys que viu i treballa entre Portvendres i Berlín ja s’ha vist a la Galerie DYS de Brussel·les, a la galeria Mason Fine Arts d’Atlanta, al Schwules Museum LGBT de Berlín o al centre d’art contemporani ÀCentMètresduMonde de Perpinyà.


Les seves imatges "tenen la persistència d'un somni que, quan es desperta, continua perseguint-nos, barrejant sense lògica aparent els fragments dispersos d'un record adormit", especifica el museu. La jove dissenyadora, de vegades inspirada en l’univers lèsbic, es basa en icones de la cultura pop, els expressionistes nord-americans Jackson Pollock i Bob Thompson, però també en l’art rupestre... el de les coves i el dels suburbis.

En el gran moviment de les incerteses, Abel Burger ja es cobra diverses vides, un poderós dipòsit de records i la força de la síntesi, que condueix a una gran relat. La seva "mitologia personal" és una introspecció compartida, a marge de la fressa del món.

Abel Burger
Només el record de les coses
Museu d’Art Modern de Cotlliure
Del 9 d’octubre de 2021 al 3 de gener de 2022
http://museecollioure.com

Llegiu també:
Antigament desmuntat, l’enclaustre de Cotlliure es pot tornar a visitar

Abel Burger - Natura de les arenes, 2021. Tècnica mixta sobre tela 30 x 30 cm / Abel BurgerAbel Burger - Artefact, 2021. Tècnica mixta sobre tela 31 x 24 cm / Abel Burger

Esteve Valls