ECONOMIA, POLÍTICA

Romain Grau vol abolir la imposició de les plusvàlues immobiliàries

El parlamentari ha presentat una esmena al projecte de llei de finances del 2022

Romain Grau, diputat de la primera circumpscripció de Catalunya del Nord © CRG
Romain Grau, diputat de la primera circumpscripció de Catalunya del Nord © CRG

El diputat Romain Grau proposa abolir els impostos sobre les plusvàlues immobiliàries. En aquest sentit, ha presentat una esmena al projecte de llei de finances del 2022.

I si totes les plusvàlues immobiliàries estiguessin exemptes d’impostos? Aquesta idea la defensa Romain Grau, diputat del primer districte de Catalunya del Nord. El parlamentari proposa eliminar les plusvàlues per la venda de propietats, sempre que es tracti d’una segona residència. En aquest sentit, dijous 7 d’octubre, el parlamentari de Perpinyà ha presentat una esmena al projecte de llei de finances del 2022 (PLF).


Evitar que els diners no circulin

L’objectiu d’aquesta mesura és animar els propietaris a tornar a posar la seva propietat al mercat, sempre que un mínim del 25% de la plusvàlua es destini a “l’economia real”. En concret, l'avantatge fiscal s’haurà d'utilitzar per a "la creació o l'adquisició d'una empresa individual, sigui quina sigui l'activitat", o s'afegiria al capital d'una empresa propietat del contribuent en un termini d’un any. La plusvàlua neta imposable no hauria de superar els 250.000 euros perquè els serveis tributaris acceptin aquesta mesura. Romain Grau, partidari de l’empresa i no pas del diner que dorm, creu que aquesta disposició hauria de "fomentar la transferència d'estalvis a la producció de béns i serveis".

Llegiu també:
Romain Grau defensa un “canvi cultural” per a les empreses

Isabelle Fajal