SOCIETAT

Pneumàtics de neu obligatoris: llista oficial dels 48 municipis nord-catalans afectats

D’Angostrina a Vallsabollera, passant per Oleta

© Snowpolis
© Snowpolis

Els pneumàtics de neu són obligatoris a 48 municipis de Catalunya del Nord a partir de l’1 de novembre. La llista completa la comunica la prefectura de Perpinyà.

Després de l’anunci previ de l’obligació de portar equipament adequat per a la neu en zones sensibles, la prefectura dels Pirineus  Orientals ha comunicat dimarts 5 d’octubre la llista completa dels 48 municipis apuntats. Tots pertanyen al Conflent a partir d’Oleta, a Cerdanya, al Capcir i a l’Alta Fenolleda, sense incloure el Vallespir.


A partir de l’1 de novembre de 2021, els residents han de tenir cadenes o mitjons de neu al maleter. També poden equipar els vehicles amb pneumàtics d’hivern, també coneguts com a pneumàtics de neu, fins al 31 de març de 2023 i pneumàtics per a condicions de neu extrema, a partir de l’1 de novembre de 2024.

Llista del 48 municipis:

Angostrina
Aiguatèbia-Talau
Bolquera
La Guingueta d’Hix
Canavelles
Caudiers de Conflent
Dorres
Èguet

Enveig
Er
Estavar
Eina
Fontromeu
Fontpedrosa
Fontrabiosa
Formiguera
Jújols

La Cabanassa
La Llaguna
Lator de Querol
Els Angles
Llo
Mentet
Matamala
Montlluís
Naüja

Nier
Oleta
Orellà
Oceja
Palau de Cerdanya
Planès
Porta
Portè Pimorent
Puigbalador

Pi
Ralleu
Ral
Sallagosa
Sant Pere dels forcats
Santa Llocaia
Sansà
Sautó-Fetges
Souanyes
Targasona
Toès entre valls
Ur
Vallsabollera

S’ha previst una senyalització especial per acompanyar aquesta mesura, destinada a millorar la seguretat dels conductors i dels usuaris de la carretera, des de l’1 de novembre de l’any en curs fins al 31 de març de l’any següent. Aquesta nova obligació afecta els vehicles lleugers i utilitaris, les autocaravanes, els vehicles pesants de mercaderies i els autocars. No s'aplica als vehicles equipats amb pneumàtics de punxes.

Llegiu també:
Pneumàtics de neu obligatoris: la conca de Perpinyà, la Salanca i la vall de l’Aglí no seran afectats

Esteve Valls