SOCIETAT, POLÍTICA

El Col·lectiu francoalgerià 66 denuncia la influència de Zemmour

Segons una enquesta recent, el polemista rep entre un 12 i un 15%

Éric Zemmour © Comunicació Éric Zemmour
Éric Zemmour © Comunicació Éric Zemmour

La reducció de visats concedits als magribins és denunciada per El Col·lectiu francoalgerià 66, que observa una "zemmourizació de les ments".

En vista de les eleccions presidencials del 10 i 24 d’abril de 2022, la revelació del potencial electoral del controvertit Eric Zemmour preocupa el Col·lectiu francoalgerià. El seu representant, Farid Mellal, denuncia la reducció del lliurament de visats, a alçària de 50%, a nacionals del Marroc, Algèria i Tunísia. Aquesta decisió del president de la República, Emmanuel Macron, crea un "clima nauseabund" que testimonia una "zemmourització dels esperits", destaca l'associació.


La mesura del govern “margina una població estigmatitzada durant molt de temps” mentre corre el risc d’« afectar greument els intercanvis familiars de franceses i francesos d’origen nord-africà », un estat de coses que establiria un “ciutadania de dos nivells”, afegeix el Col·lectiu francoalgerià. També subratlla una "greu contaminació del debat públic" mitjançant la promoció de "les tesis més extremistes". Farid Mellal descriu Éric Zemmour com un autor "que demana la puresa de la raça francesa", en un "increïble grau d'ignominia".

Zemmour, amb 17% pot ser a la segona volta

La darrera enquesta Ifop-Fiducal encarregada pel canal LCI i el diari Le Figaro, publicada dilluns 4 d’octubre, acredita Eric Zemmour de 12 a 15% de les intencions de vot a la primera volta de les eleccions presidencials. Aquest últim, que s’ha declarat candidat, esmicola la candidatura de Marine Le Pen (Reagrupament Nacional), que ha caigut del 18% al 21% des del darrer estudi realitzat pel mateix institut. Però un altre estudi, realitzat per Harris Interactive i publicat aquest dimecres 6 d’octubre, obre les portes de la segona ronda al periodista d’extrema dreta. Queda segon en intencions de vot, amb un 17%, per davant de Marine Le Pen, que baixa fins al 15%.

Llegiu també:
Perpinyà: el Consell Departamental presenta una denúncia contra Zemmour
Aliot defensa Marine Le Pen contra Zemmour

David Senyarich