SOCIETAT

Perpinyà, tercera ciutat amb més destret en la seva categoria a França

L’estudi de la marca de matalassos Emma revela nivells d’estrès elevats

Carrer dels Agustins, Perpinyà © Bernd Sontheimer / Flickr
Carrer dels Agustins, Perpinyà © Bernd Sontheimer / Flickr

El benestar psicològic dels seus habitants situa Perpinyà al número 3 de les ciutats petites i mitjanes més estressants de l’estat.

La dolçor de la vida al sud de França, difosa en la comunicació turístic, rep una patac. En concret, un sorprenent estudi publicat per la marca de matalassos Emma revela el rànquing de les ciutats de l’estat més propícies per a la relaxació. En aquesta classificació relatiova al benestar, Perpinyà és la tercera de les ciutats mitjanes-petites que genera destret. Aquesta mala actuació és il·lustrada per una mitjana de 90,9, contra 100 per a Ajaccio i 94,99 per a Carcassona.


L’informe, que s’ha elaborar en el marc d’una investigació sobre el nivell de descans i relaxació de les poblacions, convoca 15 criteris que il·lustren l’estrès i la salut mental. Ha tingut en compte l’estil de vida, els hàbits de son i la seva qualitat, el nombre d’hores extres, la taxa d’atur, la criminalitat, la densitat de la població, el temps passat davant de les pantalles, l’exposició al so i a la contaminació de llum, la qualitat de l’aire i el nombre de jardins públics, atès que la síntesi del conjunt determina els sentiments d’ansietat i depressió.

Aqueix estudi identifica les ciutats més favorables a la relaxació amb "l'esperança que els resultats puguin ajudar les ciutats a millorar la qualitat de vida dels seus habitants".

Llegiu també:
Un cas de okupes darrere de l’incendia a Perpinyà

Grégory Prujà