POLÍTICA

Catalunya “tornarà a votar” sobre la seva independència

Compromí del President de la Generalitat, Pere Aragonès

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya © ACN
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya © ACN

Quatre anys després del referèndum reprimit per Espanya, el president català, Pere Aragonès, anuncia a Barcelona una nova consulta, sense especificar la data.

Aquest 1 d’octubre de 2021, amb motiu del quart aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya prohibit per Espanya, s’ha organitzat diverses intervencions públiques a Barcelona. En un discurs, el president del govern autonòmic, Pere Aragonès, membre d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha convidat la població del territori a retrobar “l’esperit de l’1 d’octubre del 2017”, per donar construir a la sobirania. "Aquest govern es declara alhora hereu de l'1 d'octubre i es compromet a continuar el camí cap a la independència", ha assegurat el natural de Calella, segons el qual "Catalunya tornarà a votar" perquè "és la solució inevitable".


Pere Aragonès es va posicionar, tan bon punt va ser elegit el 21 de maig, per a un referèndum inspirat en el model escocès, aconseguit amb la validació de Londres. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, havia respost que "mai no acceptaria" aquesta proposta democràtica. El president català ha reafirmat aquest divendres el desig del seu govern: "Volem fer de Cata­lu­nya una República al ser­vei de la ciu­ta­da­nia perquè aquesta vis­qui millor”.

Llegiu també:
Aragonès insta a afegir a la taula de diàleg un referèndum “definitiu”

Grégory Prujà