ECONOMIA

Els 50 anys del Cru Cotlliure se celebren a Banyuls

Cada any es produeixen 2,6 milions d’ampolles

Jeff Siepman / Unsplash
Jeff Siepman / Unsplash

1971-2021, els 50 anys del Cru Cotlliure se celebren a Banyuls per 18 cuiners de les Toques Blanques del Rosselló.

La Denominació d’Original Controlat Cotlliure, creada el 1971, compleix 50 anys. Aquest segell que produeix 20.000 hectolitres a l'any (2,6 milions d'ampolles), dos terços dels quals és vi negre, està de festa aquest dijous 7 d'octubre a Banyuls. 18 xefs afiliats a l’associació Les Toques blanques celebren el mig segle de l’AOC sublimant el nèctar, durant una edició especial del Palais des Terroirs.


Aquest esdeveniment gastronòmic, ofert a la Salle Bartissol, està disponible a un preu de 80 euros. Té lloc sota l’ègida de l’Estat, la regió “Occitanie”, el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló, (CIVR) i la Cambra de Comerç i Indústria dels Pirineus Orientals.  S’organitza a petició del Syndicat del Cru Cotlliure-Banyuls i de la viia de Banyuls.

L'AOC Cotlliure s'estén pels municipis de Cotlliure, Banyuls, Cervera i Portvendres, amb una superfície de 615 hectàrees. Composta per dos terços de vins negres, va veure reconegut el seu "Cotlliure Blanc" el 2002, mentre que també és disponible en rosat. Els negres i rosats són el resultat d’una barreja de Garnatxa Negra, Syrah i Mourvèdre, de vegades complementada amb Carinyena i Cinsault o Garnatxa Gris per als Rosats.

Laura Pardineille