CULTURA, POLÍTICA

Els 600 estudiants de la Universitat del Temps Lliure de Perpinyà tornaran a classe el 5 d’octubre

Un campus fora de parets, aobert a tots aquells que vulguin aprendre

André Bonet, tinent del batlle, encarregat de Cultura, presenta la reentrada de de la Universitat del Temps Lliure, Perpinyà, 28 de setembre de 2021 © Ajuntament de Perpinyà
André Bonet, tinent del batlle, encarregat de Cultura, presenta la reentrada de de la Universitat del Temps Lliure, Perpinyà, 28 de setembre de 2021 © Ajuntament de Perpinyà

A Perpinyà, la Universitat del Temps Lliure torna a estar en servei per ensenyar ciència, literatura, història de l’art (...) a tots aquells que ho vulguin. L’inici de curs és previst dimarts 5 d’octubre.

Aquest dimarts 5 d’octubre tindrà lloc l’inici del curs acadèmic a la Universitat del Temps Lliure (UTL) de Perpinyà. Aquesta estructura està pensada per a tots aquells que vulguin millorar els seus coneixements, en diversos camps, sense requisits d’edat ni de qualificació. La Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) imparteix les classes i l’ajuntament proporciona el 100% del finançament i l'administració d'aquest campus, que forma un servei municipal. L’any passat, aquest programa freqüentat per una majoria de jubilats incloïa 614 estudiants.


Recentment, el batlle, Louis Aliot (Reagrupament nacional), ha triat dos professors honoraris per fer de facilitadors educatius  de la UTL. Bertrand Lemartinel, professor de geografia de la UPVD, i José Jourdane, director d’investigació honorari del CNRS, són els dos professors escollits, a proposta del president de la UPVD, Yvan Auguet. Aquest dimarts, 28 de setembre, en presència d’aqueixos dos professors, la UTL ha presentar el color de l’any 2021-2022, sota la direcció d’André Bonet, tinent de batlle, responsable de Cultura.

3 llocs d'ensenyament i moltes assignatures

El programa eclèctic d’UTL consta d’una cinquantena de conferències dedicades a la ciència, la literatura, el patrimoni, la història de l’art, la natura i el coneixement de la música, entre moltes disciplines. Les classes d’anglès, espanyol, italià i xinès formen part del pla d’estudis. Els cursos i conferències d’UTL s’organitzen a la sala Bolte, al 77, carrer Jean-Baptiste Lulli (prop de la comissaria de policia), els cursos d’idiomes s’imparteixen a la Casa de les associations, al 52 del carrer Mariscal Foch i la Història de l’art s’ensenya al teatre municipal Jordi Pere Cerdà, plaça de la República.

Lire aussi :
La Universitat de Perpinyà aposta per un retorn massiu del cara a cara

Esteve Valls