POLÍTICA

Puigdemont és alliberat, però no pot sortir de Sardenya

Espanya confirma accions legals contra l’expresident

Carles Puigdemont © ACN
Carles Puigdemont © ACN

Carles Puigdemont, interceptat aquest dijous per la policia italiana, és posat en llibertat pel jutge de Sassari. La justícia espanyola confirma el seu processament contra ell.

El jutge del tribunal d'apel·lació de Sàsser, a Sardenya, que ha escoltat aquest divendres a les 14 hores l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, ha decidit la seva llibertat. Aquesta mesura amb efecte immediat es produeix després de la detenció del líder independentista, dijous 23 de setembre. C. Puigdemont, però, no podrà sortir de l’illa de Sardenya fins que no s’hagi resolt l’ordre europea de detenció que l’al·ludeix. Aquest dissabte farà una declaració davant el tribunal d’apel·lació italià i estàn sotmès a un procés d’extradició.


La justícia espanyola confirma les seves demandes contra Puigdemont

En les últimes hores, el jutge nacional de l’Audiència nacional espanyola, el temut Pablo Llarena, ha enviat al tribunal d'apel·lació de Sassari una còpia de l'ordre de detenció europea contra l'expresident català. Aquest document emès el 19 d’octubre de 2019 continua vigent, segons ha informat el jutge espanyol.

Llegiu també:
Puigdemont detingut a Sardenya

Laura Pardineille