CULTURA

Cabestany. El magnífic àlbum dels Limiñanas amb Laurent Garnier

“De película” és una de les sorpreses musicals de la tardor

Un disc conjunt entre The Limiñanas i Laurent Garnier
Un disc conjunt entre The Limiñanas i Laurent Garnier

El duo The Limiñanas, de Cabestany, signa l’àlbum conceptual “De película”, amb el DJ Laurent Garnier. Una aventura d’èxit que en pot precedir d’altres.

El duo de garage rock The Limiñanas, afincat a Cabestany, i el DJ parisenc Laurent Garnier, referència en música electrònica, publiquen "De Película". Aquest disc positiu és el resultat de deu mesos de teletreball, a causa del Covid 19. Lionel i Marie Limiñanas per una banda, Laurent Garnier per l’altra, no s’han aplegat ni una vegada per dissenyar aqueix opus. Les maquetes i les proves, dissenyats a casa, han passat per xarxes digitals.


En el terreny comú de les dues parts implicades, s’endevinar un gust de música progressiva de l’univers dels grups alemanys Neu! i Can. Trobem els sons psicodèlics, signatura de Limiñanas. És possible que aquest nou àlbum desenvolupat empíricament no sigui l’últim del nou conjunt. El mètode sembla adequat a tothom, ja que el duet cabestanyenc ha suggerit sobretot ritmes, mentre que el DJ ha proporcionat manta melodies i arranjaments de corda, fins a un resultat convincent.

La Jonquera més glauca

Sota la música i per damunt de la música, aqueix àlbum conceptual explica una història, amb veu parlada i cantada, de tipus talk-over, a la manera de Gainsbourg. Narra l’aventura d’en Saül i la Julieta, les peregrinacions dels quals condueixen l’oient a la frontera espanyola, amb pàl·lides zones industrials i ostentosa prostitució.

Limiñanas / Garnier : De película
℗ 2021 Berreto Music

Esteve Valls