ECONOMIA

El tren d’hortalissa Perpinyà-Rungis tornarà a funcionar a mitjans d’octubre

Anunci del 1er ministre, Jean Castex, en el pla de desenvolupament del transport ferroviari de mercaderies

Arriba del tren d’hortalissa a Rungis, regió parisenca ©t CGFret Rungis
Arriba del tren d’hortalissa a Rungis, regió parisenca ©t CGFret Rungis

Després de més de 2 anys de paràlisi, la línia ferroviària de mercaderies Perpinyà-Rungis, coneguda com el "Tren primerenc", recuperarà el servei a mitjans d'octubre.

La telenovel·la de la recuperació de la línia de mercaderies Perpinyà-Rungis, en debat des de fa un any, trobarà el seu resultat a l’octubre. El primer ministre Jean Castex ha anunciat la reobertura d’aquest enllaç de mercaderies, aqueix dilluns 20 de setembre. Juntament amb el ministre de Transports Jean-Baptiste Djebarri, el cap de l govern ha donat a conèixer aqueix avenç durant un viatge a Llemotges. L’agost de 2020, Castex va fer valer una reobertura imminent, però el seu otimisme va topar amb el principi de realitat.


És a mitjans d’octubre que es tornarà a obrir la línia, que constitueix una sortida important per a l’economia hortícola específica del Rosselló, o composta pel trànsit de mercaderies del territori espanyol  pel mercat internacional Sant Carles de Perpinyà. El retorn de Perpinyà-Rungis s’inclou en el pla governamental de mil milions d’euros que s’invertiran fins al 2024 per desenvolupar el transport der mercaderies ferroviari.

La línia Perpinyà-Rungis, que es va aturar l’estiu 2019 i es coneix com a coneguda com el “tren primerenc”, transporta fruites i verdures en vagons refrigerats. Equivalent alm trànsit de 9.000 camions a l'any i redueix la petjada de carboni associada.

Llegiu també:
Tren dels primerencs: dos finalistes competeixen per la reactivació del trànsit

Esteve Valls