ECONOMIA

Comparació de preus de la benzina entre Catalunya Nord i Sud: diferència fins al 33%

El preu del litre de gasoil és particularment més baix Catalunya del Sud

Erik Mclean / Unsplash
Erik Mclean / Unsplash

De gasolina o dièsel, les disparitats de preus són altes entre les estacions de servei de Catalunya del Nord, i encara més en comparació amb la Catalunya del Sud: fins a un 33% menys per al dièsel, un 22% per al SP98.

L’increment regular dels preus del combustible és particularment visible a les 66 estacions de Catalunya del Nord, amb fortes disparitats. L’estació de servei Carrefour Market de La Roca d’Albera, que destaca des de fa diversos anys amb preus més baixos, comercialitza el litre de gasoil a 1.459 euros, el SP95 a 1.569 euros i el SP98 a 1.599 euros. Al contrari, l’estació Total dels Banys d’Arles ven el gasoil a 1.670 euros, la SP95 a 1.750 euros i l’SP98 a 1.830 euros, un preu que fa marejar, arribant al llindar dels 2 euros.


La nostra comparació, datada el 4 d’octubre de 2021, inclou estacions significatives de Catalunya del Nord i 6 estacions de la Catalunya del Sud més propera. Per al gasoil, el preu més alt al nord és un 33% superior el preu més baix del sud.

Per al SP95, el preu més elevat al nord és el 31,7% superior al preu més baix del sud.

Per a SP98, el preu més important al nord és un 22% superior al preu més baix del sud.

Totes aqueixes tarifes són subjectes a fluctuacions freqüents. A l'estat francès, l’augment actual dels preus dels carburants s’atribueix a l’augment dels preus dels productes derivats del petroli i dels biocomponents que contenen.

Laura Pardineille