SOCIETAT

Les bicicletes Girocleta de Girona funcionen les 24 hores del dia

La vila de de Reus tindrà servei de bicicletes propi el 2023

Les bicicletes Girocleta de Girona funcionen les 24 hores del dia
Les bicicletes Girocleta de Girona funcionen les 24 hores del dia

Les bicicletes d’autoservei “Girocleta” de Girona estan disponibles les 24 hores del dia fins al 31 de desembre i fins i tot més enllà.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’ajuntament de Girona llança una prova que consisteix a posar el servei de lloguer de bicicletes “Girocleta” a disposició dels usuaris les 24 hores del dia. Fins al 31 de desembre, aquesta prova pilot permet que el públic pugui circular lliurement i a tot moment, mentre que el servei actual s’ofereix “només” de 5:30 a 1:00 hores. Al final de la prova, l’ajuntament avaluarà els efectes positius i els problemes encontrats durant 100 dies. Si els resultats són satisfactoris, Girocleta, llançat el setembre de 2019, funcionarà sense interrupcions.


Les futures bicicletes a Reus seran grogues, com els autobusos

Més al sud, la vila de Reus es prepara per acollir la seva pròpia xarxa de bicicletes el 2023. Es preveuen 12 estacions i 200 màquines per al llançament d’aquesta oferta que s’inspirarà en Girona, com a ciutat de mida mitjana. Aquest servei , amb un cost anual de 385.000 euros, serà gestionat per Reus Mobilitat i Serveis, empresa que ja es fa càrrec de la xarxa d’autobusos urbans i dels aparcaments públics. Les bicicletes de Reus seran grogues, en harmonia amb els autobusos.

Llegiu també:
1.000 bicicletes elèctriques addicionals per a la xarxa Bicing de Barcelona
El servei de bicibletes "Girocleta" de Girona compleix un any amb èxit

Laura Pardineille