POLÍTICA

Els habitants de Perpinyà Sant Jaume són ignorats per les autoritats segons el PC

Posicionament dels consellers departamentals Françoise Fiter i Rémi Lacapère

Rémi Lacapère, conseller departamental communista nord-català © CD66
Rémi Lacapère, conseller departamental communista nord-català © CD66

Segons els comunistes elegits Françoise Fiter i Rémi Lacapère, el programa de demolició i reconstrucció dels barris de Sant Jaume i Camp de Mart de Perpinyà s'està duent a terme sense la consulta dels habitants.

A Perpinyà, les dificultats socials presents als barris de Sant Jaume i Camp de Mart qüestionen els consellers departamentals del cantó de Perpinyà 3, que inclou aquestes zones d’alta precarietat (el 61% dels habitants del Camp de Mart vivien per sota del llindar de pobresa el 2018). Françoise Fiter i Rémi Lacapère, electes del Partit Comunista, reconeixen en un comunicat de premsa del 17 de setembre que els reptes de la seguretat, la rehabilitació urbana i la política de la vila són "qüestions complexes”. Creuen que l'opinió dels habitants "gairebé no es té en compte mai" mentre s'està desenvolupant el programa de demolicions i reconstruccions, que mobilitza l'Estat a través del Nou Programa Nacional de Renovació Urbana (NPNRU), no involucra "els primers afectats", que no són altres que "aquells qui viuen en aqueixos barris".


Tot evitant esmentar l’ajuntament, dirigit per l’extrema dreta, el tàndem comunista escriurà aviat al prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, per mor que els veïns acabin sent consultats i puguin opinar sobre la política de redisseny de llurs espais de vida diària.

Llegir també:
Renovació urbana i identitària al Camp de Mart de PerpinyàPerpinyà. Els 10 nous vicepresidents del Consell Departamental

Esteve Valls