SOCIETAT, ECONOMIA

La Universitat de Perpinyà aposta per un retorn massiu del cara a cara

El nombre d’inscripcions augmenta gairebé un 5% en un any

Roda de premsa de reentrada, amb Yvan Auguet, president de la Universitat de Perpinyà, dijous 16 de setembre de 2021 © UPVD
Roda de premsa de reentrada, amb Yvan Auguet, president de la Universitat de Perpinyà, dijous 16 de setembre de 2021 © UPVD

El president de la Universitat de Perpinyà, Yvan Auguet, desitja el retorn de les classes presencials, després d’un any 2020-2021 marcat per la visio.

Després de més d’un any i mig de fórmules d’aprenentatge a distància i un boom de la visio, l’ensenyament en mode físic espera  recuperar embranzida a Catalunya del Nord. En aquest sentit, el president de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD), Yvan Auguet, ha presentat aquest dijous 16 de setembre el pla “100% presencial” introduït al campus del Rosselló. El nou gerent del lloc, que ocupa càrrecs des de l’1 de desembre de 2020, desitja “poder acollir els estudiants cara a cara, sense cap aforament màxim”. El jurista de formació espera que "l'any universitari continuï d'aquesta manera així com els esdeveniments de la vida del campus (...) per a l'èxit i l'equilibri de tots".


Un pressupost augmentat un 5%

En el món acadèmic francès, aprendre sens fer cabal de la geografia és un model provat amb èxit de 80 anys, des de la fundació del Centre Nacional d’Educació a Distància (CNED) el 1939. No obstant això, la UPDV, amb una dinàmica d’inscripcions del 4,67% en comparació amb 2020, afirma la seva voluntat de cara a cara. Per assegurar les seves instal·lacions, és a dir, per normalitzar la docència tot tranquil·litzant els estudiants, s’han instal·lat 50 sensors C02, especialment als amfiteatres i altres sales grans. 7 estudiants mediadors s’encarreguen de donar a conèixer a la comunitat estudiantil els gestos de barrera i la vacunació.

Passar un any 2021-2022 sense patir el Covid és el repte de la presidència d’Auguet, que permet al personal administratiu i tècnic teletreballar dos dies a la setmana com a màxim. La presidència  ha auhmentat el pressupost global de 5%, entre altres per a finançar l'obertura de nous contractes de doctorat.

Llegiu també:
La Universitat de Perpinyà entra al Top 100 temàtic de la classificació de Shangai
Perpinyà: la biblioteca universitària es converteix en un refugi social per als estudiants

Esteve Valls