POLÍTICA

Perpinyà. El Partit d’Esquerres denuncia una “educació localista”

Declaració de posició del delegat Francis Daspe, després de l’inici de curs

DCaspe
DCaspe

A Catalunya del Nord, l’ensenyament secundari cada vegada és més autònom i “localista” segons el molt jacobí Partit d’esquerran soci del Front d’Esquerres.

El Partit de l’Esquerra, fundat el 2009 per Jean-Luc Mélenchon, analitza l’evolució de l’educació a França i a Catalunya del Nord. El seu vicesecretari departamental, Francis Daspe, adopta una posició mitjançant un comunicat de premsa sobre qüestions educatives, pocs dies després de l'inici del curs escolar. Segons el prisma jacobí que caracteritza el partit, soci del Front de Gauche, creu que el "projecte d'avaluació local" (PLE), sol·licitat als instituts pel ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer, és de fet un "nou cop de ribot a l'escola de la República".


El PLE, que té l’objectiu d’harmonitzar les pràctiques d’avaluació als instituts, és consecutiu de la reforma “nociva” del bac, transformada en un “control local continu, fins i tot localista”, en substitució de l’antic “examen nacional republicà”, analitza F. Daspe. Aquest docent, professor de liceu públic a Perpinyà, adverteix de "greus amenaces" per a l'educació nacional francesa, les "bases" de les quals li semblen apuntades pel projecte. El PLE "empitjora la deriva cap a la territorialització de l'educació, amb la porta oberta a una autonomia local cada vegada més gran, que és, de fet, exactament el contrari de la llibertat educativa".

Llegiu també :
Perpinyà. “Covid i destrucció del servei públic d’educació", per part del Partit d’Esquerra

Isabelle Fajal