SOCIETAT

11 dones viticultores s’uneixen el 24 de setembre a Elna

L’esdeveniment “Vins de dones” té lloc el 24 de setembre

© Árpád Czapp / Unsplash
© Árpád Czapp / Unsplash

La dona és el futur de la vinya? A Elna, 11 viticultores de l’Aspre, la Costa Vermella o la vall de l’Aglí, mostren el seu saber fer el 24 de etembre.

Després d’una primera edició organitzada el 2020 al Castell de l’Ou, a Montescot, l’esdeveniment “Vins de dones” mobilitza 12 viticultores compromeses i apassionades. Aquest moment tan significatiu de l’evolució social i social de l’agricultura nord-catalana està previst per al divendres 24 de setembre al Domaine Sol Payré d’Elna. Incloent la degustació i venda de nèctars, permetrà al públic conèixer Monique del Domaine Bellavista, Laurianne del Clos Cérianne Marie-Clothilde del Château Las Collas, Séverine del Château de L'Ou Julie i Pauline del Château Nadal-Hainaut, Laetitia del Domaine Pietri-géraud, Marie-Pierre del Domaine Piquemal, Cathy del Château de Rey, Réjane del Domaine Sanac, Margaux del Domaine Sol Payré, Frédérique del Domaine Vaquer i Véronique del Château Vilargell.


La recaptació d’aquest vespre es destinarà íntegrament a l’associació Endofrance, dedicada a la lluita contra l’endometriosi. Aquesta malaltia ginecològica, que afecta el 10% de les dones, està relacionada amb la presència de teixits similars al revestiment de l’úter, fora de l’úter. Pot causar dolor intens, especialment durant la menstruació, i situacions d’esterilitat.

Isabelle Fajal