SOCIETAT

Autobús apedregat a Perpinyà: que se n’ha fet del pla prefectoral antilapidacions?

Els serveis estatals van establir un protocol el 2015

Autobús de la xarxa Sankéo, al pont roig de Perpinyà © Sankéo
Autobús de la xarxa Sankéo, al pont roig de Perpinyà © Sankéo

Un autobús de Sankéo va resultar pedregat dijous 9 de setembre al barri Clodion, a Perpinyà. Perpinyà Mediterrània reacciona, però el pla especial impulsat per la prefectura, el 2015, ha desaparegut.

Després d’un cert descans, un autobús de la xarxa de Sankéo ha estat “apedregat”, segons la fórmula habitual, a Perpinyà. Els fets van ocórrer a primera hora del vespre, dijous 9 de setembre, al carrer François Rude del sector Clodion-Torcatis del districte de l Baix Vernet. Els projectils han trencat dos vidres del vehicle,  sense generar lesions a cap persona.


Com a reacció, Perpinyà Mediterrània Metròpoli, encarregada del transport, ha organitzat la presència de tres mediadors a la línia C d’autobusos, objectiu d’aquest atac. Aqueixos agents especialitzats, que són vuit en total a la xarxa de Sankéo, han de constituir una força dissuasòria.

Que se n’ha fet del "pla anti-lapidacions" del 2015?

L’informe de fets, en format de sitges, sense posar en perspectiva ni contextualitzar, esdevé normatiu en el sistema informatiu i institucional nord-català, visiblement amnèsic. De fet, el gener de 2015, a Perpinyà, es va posar en marxa un dispositiu amb el sobrenom de "pla antilapidacions" per aturar la proliferació dels fets dedicats. Aquest projecte prefectural s’ha esfondrat, mentre continua el ball dels prefectes. No obstant això, el fenomen de la pedregada de busos és identificat des del 2010 a la capital del Rosselló.

Llegiu també:
Detingut un vaguista infantil per pedregar un vehicle de bombers a Perpinyà

Isabelle Fajal