SOCIETAT, ECONOMIA

349 agències immobiliàries a Catalunya del Nord, un rècord explosiu

L’atomització de la professió s’accelera des de fa diversos anys

Plantilla de l'agència Century 21 Valle de la Tet, a Toluges, Rosselló © Century 21
Plantilla de l'agència Century 21 Valle de la Tet, a Toluges, Rosselló © Century 21

Les agències immobiliàries, que sovint substitueixen botigues de menjar o de roba, es multipliquen a Catalunya del Nord. N’hi ha 349 aquest 2021.

Actualment, tota França experimenta una explosió del nombre d’agències immobiliàries, cosa que augmenta el nombre de situacions competitives. Aquest increment s’ha estimat en un 50% des del 2016, de mitjana, segons una sèrie estadística de l’Insee (Institut Nacional d’Estadística i Estudis Econòmics). A la primera meitat del 2021, el País Català tenia 347 oficines, un rècord absolut. En molts casos, en certs llargs carrers de Perpinyà i en molts centres del poble, aquests rètols ben visibles substitueixen les antigues botigues que han estat assecades pels grans minoristes.


Sembla que el nombre d’empreses dedicades a la venda de béns immobles augmentarà encara més, gràcies a un mercat dinàmic, associat a l’atomització de la professió. El nombre de targetes immobiliàries professionals va passar de 33.000 el 2018 a més de 42.000 el 2021, sense necessàriament traduir-se en nous aparadors. La darrera tendència, àmpliament visible a la regió catalana, és la de venedors sense parets, que realment operen al territori, sense tenir locals. Aquest nou model està provocant un augment del nombre de venedors independents.

Llegiu també:
Canet, Sant Cebrià i Argelers lideren el Top 20 dels preus immobiliaris
La xarxa de gamma alta “Les Villas” obre una franquícia a Perpinyà
El mercat immobiliari es recupera a l’estat espanyol, amb un augment del 32% en un any

Grégory Prujà