SOCIETAT

Ajuts per tornar a passar el bac a Perpinyà i Prada

La Universitat de Perpinyà supervisa el dispositiu DAEU A i DAEU B.

DR
DR

Les persones que no tinguin el bac però vulguin obtenir-lo tenen una segona oportunitat a Perpinyà i Prada, amb la Universitat de Perpinyà Via Domitia.

Amb motiu de l’inici del curs escolar, la Universitat de Perpinyà Via Domitia torna a llançar el seu pla de certificació de batxillerat per a aquells que no han tingut l’oportunitat de presentar-s’hi, i ha  fracassat. La formació té una durada d’un any i es concreta en classes  de nit. Es tracta del DAEU B (opció científica Diploma d'accés als estudis universitaris) i del DAEU A (opció literària Diploma d'accés als estudis universitaris). El primer se segueix a Perpinyà i el segon a Perpinyà i Prada. Les inscripcions són obertes fins divendres 17 de setembre per al DAEU B i fins al 24 de setembre per al DAEU A.


Els DAEU són diplomes estatals que atorguen els mateixos drets que el batxillerat, que continua sent la clau per accedir al mercat laboral i a l’ensenyament superior. Aquesta segona oportunitat s’ofereix a persones a partir dels 24 anys o, com a mínim, de 20 anys, però amb 2 anys d’activitat professional i que hagin abandonat els estudis des de fa almenys dos anys. Els aturats que vulguin beneficiar-se d’aquest sistema poden rebre ajuda de la regió “Occitània”.

Isabelle Fajal