SOCIETAT, POLÍTICA

Fi de la mascareta obligatòria aquest dilluns a Catalunya del Nord

Es cancel·la la mesura instaurada el 17 de juliol

Marek Studzinski / Unsplash
Marek Studzinski / Unsplash

La mascareta ja no és pas més obligatòria al carrer a partir d’aquest dilluns 13 de setembre, fora a la sortida de les escoles, dels llocs de  culte i de les concentracions importants.

La difusió del coronavirus a Catalunya del Nord minva dia rere dia, arribant a una taxa de 118 casos per cada 100.000 habitants, dijous 9 de setembre, contra 135 el dia anterior. Aquesta millora constant convida les autoritats a relaxar el sistema general. En aquest sentit, el prefecte dels Pirineus Orientals, Étienne Stoskopf, ha decretat l’aixecament de l’obligació sistemàtica de portar una mascareta, introduïda el 17 de juliol.


Aquesta decisió comunicada aquest divendres 10 de setembre entra en vigor aquest dilluns 13. S’adreça a tothom, però exclou determinades situacions: l’obligació persistirà a les sortides d’escoles i guarderies, prop d’esglésies i mesquites, estacions, mercats i mercats de puces, parades d'autobús, així com a l’aeroport de Perpinyà. De manera general, dur mascareta romandrà restringit en els grand aplecs que impossibiliten el distanciament social.

Llegiu també:
La taxa d’incidència Covid: Catalunya del Nord passaria per sota del llindar de 50 el 27 de setembre

Grégory Prujà