POLÍTICA

Perpinyà. Ségolène Neuville abandonarà la direcció del Partit Socialista

La secretària federal serà substituïda el 20 de setembre

Ségolène Neuville © Ngagnebin
Ségolène Neuville © Ngagnebin

La secretària de la federació catalana del partit socialista, Ségolène Neuville, renuncia a la seva posició. Serà substituïda el 20 de setembre per Alexandre Reynal o Julien Baraillé.

L’actual primera secretària de la federació catalana del Partit Socialista (PS), Ségolène Neuville, de 51 anys, vol penjar. Després de 6 anys de responsabilitats, la qui va ser secretària d'Estat encarregada de les persones amb discapacitat i la lluita contra l'exclusió, diputada de la 3a circumscripció nord-catalana i vicepresidenta del Consell departamental dels Pirineus Orientals sera substituïda el 20 de setembre.


Aquesta sortida arriba en plena derrota estatal del PS, atès que el seu candidat a la presidència de 2017, Benoît Hamon, ha anunciat directament el seu abandonament de la vida política, aquest dijous 9 de setembre, per incorporar-se a l'ONG humanitària Singa. Tanmateix, a nivell regional, la candidata socialista Carole Delga ha estat brillantment elegida presidenta de la regió “Occitània”, mentre que Hermeline Malherbe ha estat reelegida al capdavant del Consell Departamental nord-català gràcies al vot majoritari de dues voltes, si bé l’esquerra és sociològicament minoritària.

Per succeir a S. Neuville postula l'exbatlle dels Banys d’Arles, Alexandre Reynal, de 64 anys d’edat, actual vicepresident del Consell Departamental, i l'excandidat a l’ajuntament de Prada, Julien Baraillé, de 41 anys, actual elegit regional al costat de Carole Delga.

Llegiu també:
Carole Delga, idiota útil de les eleccions presidencials del 2022
Qui són els 13 electes nord-catalans a la regió Occitània?

Laura Pardineille