SOCIETAT

Perpinyà. Sospita de recollida il·legal de dades sobre vacunes a l’ensenyament públic

FCPE 66 denuncia investigacions dutes a terme per alguns professors principals

© CDC / Unsplash
© CDC / Unsplash

FCPE 66 apunta l’Educació Nacional per la presumpta recollida il·legal d’informacions sobre l’estat vaccinal d’alumnes de col·legi i liceu.

Està en marxa la recopilació d’informació il·legal a Catalunya del Nord, per determinar la proporció de mainada vaccinada contra el Covid 19? Des de l'inici del curs escolar, diversos pares han informat a la Federació de Consells de Pares d'Estudiants d'Escoles Públiques dels Pirineus Orientals (FCPE 66) que alguns professors titulars de diversos instituts han preguntat oralment als estudiants si estan vacunats. A diversos col·legis del país, el director o la vida escolar distribueix un formulari per a pares dirigit a "tots els estudiants independentment de la seva edat", assegura la federació, que s’ha indignat a través d’un comunicat, dijous 9 de setembre.


"Estigma i discriminació"

La FCPE 66 denuncia "pràctiques inquietants i il·legals", perquè l'article del codi de salut pública L311-2 estableix que "només es poden sol·licitar vacunes obligatòries". El seu president, Rémy Landri, convida els pares a "fer valer els seus drets indicant al seu fill que té dret a no respondre". Segons ell, les preguntes sobre l'estat de vacunació dels nens són "un estigma i una discriminació". Demana al rector de l'Acadèmia de Montpeller que aturi immediatament aquesta campanya d'informació i anima els pares a denunciar noves infraccions de la llei de salut i protecció de dades personals, d'acord amb els principis del Reglament general de protecció de dades (GDPR).

Grégory Prujà