SOCIETAT

Alerta de “caceres homosexuals” a Catalunya

Els actes homòfobs augmenten de 43% a tot l’estat espanyol

Marxa "Pride Barcelona" del 2018 © ACN
Marxa "Pride Barcelona" del 2018 © ACN

La Generalitat de Catalunya adverteix d’un fenomen de “cacera” de persones LGBTI al territori. A Espanya, aquesta violència augmenta un 43%.

El ministre-conseller d'Interior del govern de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Elena, ha alertat aquest dimecres 8 de setembre de la proliferació de grups dedicats a la "cacera" de persones LGTBI. Aquest fenomen no és el resultat de bandes organitzades ni d’organitzacions criminals, sinó que forma part d’un augment  general d’aquest tipus d’atacs, estimat en un 43% en un sol any a tot l’estat espanyol.


La policia catalana, els Mossos d’esquadra, és encarregada per les autoritats catalanes de controlar aquesta onada d’homofòbia. Amb aquesta finalitat, 15 dels seus agents han estat formats especialment per ajudar les víctimes de "delictes d'odi". El conseller Elena promet "tolerància zero" de cara als agressors, la majoria dels quals es denuncien a la província de Barcelona. Segons l'Observatori de l'Homofòbia de Catalunya, els autors de les persones LGTBI no són només joves.

David Senyarich