ESPORT

Aliot vol informar els perpinyanencs sense la premsa que “es comporta com un adversari polític”

El primer magistrat multiplicarà les reunions presencials i remotes

Louis Aliot, batlle de Perpinyà, el 30 d'agost de 2021 al Convent dels Mínims © Ajuntament de Perpinyà
Louis Aliot, batlle de Perpinyà, el 30 d'agost de 2021 al Convent dels Mínims © Ajuntament de Perpinyà

A Louis Aliot, batlle de Perpinyà, no li agrada la premsa convencional, que considera una premsa d’opinió. Augmentarà les oportunitats per interactuar directament amb els residents, sense intermediaris.

A l’editorial del nou número de la revista municipal, publicat el 6 de setembre, l’alcalde de Perpinyà, Louis Aliot (Rassemblement national) ataca els principals mitjans de comunicació. Afirma que "una part de la premsa local es comporta com un adversari polític" i que "no compleix el seu deure d'informació correcta respecte a la nostra ciutat, la seva acció i els seus habitants". Sense citar cap mitjà en concret, Aliot insta els residents a utilitzar altres mitjans d’informació: “Depèn de vosaltres, i només vosaltres, jutjar, formar la vostra opinió. Encara cal tenir els elements per aconseguir-ho”.


De productor al consumidor

Com a compensació, el batlle vol aplicar un esquema del productor al consumidor, sense plomes intermèdies. Es compromet a reunions mensuals a Facebook en directe i a realitzar "reunions d'informació periòdiques (...) a tots els ajuntaments de barri". Aqueix esquivament dels intermediaris li ha de permetre "informar lliurement", és a dir, "dialogar directament amb els residents a Perpinyà (...) Sense filtre. Sense tabú. En la major transparència".

Laura Pardineille