SOCIETAT, POLÍTICA

Lluita antidroga a Perpinyà. L’enderrocament de Betriu començarà el 20 de setembre

Una autèntica “illa del shit”, a la vora de la plaça Cassanyes

Bloc Betriu, al costat de la Plaça Cassanyes, Perpinyà, 7 de setembre 2021 © La Clau
Bloc Betriu, al costat de la Plaça Cassanyes, Perpinyà, 7 de setembre 2021 © La Clau

L’ajuntament de Perpinyà inicia la destrucció del complex Betriu, al barri de Sant Jaume, per posar fi al tràfic de cànnabis i altres substàncies.

L’accés a la zona ja està prohibit, els vianants i es desaconsella als veïns entrar-hi ... El complex Betriu, situat a la vora de la plaça Cassanyes, al barri de Sant Jaume de Perpinyà, s’enderrocarà a partir del 20 de setembre, durant unes obres de destrucció que s’acabaran el 29 d’octubre. Aquest espai amb molts punts cecs resultava ideal per al tràfic de drogues, sobretot de cànnabis, motiu pel qual el consistori ha optat per destruir-lo i "reconquerir aquest sector el més ràpidament possible". El substituirà un nou edifici de 35 unitats.


70 milions per a la renovació urbana

Aquesta solució radical s’emmarca en un programa de renovació urbana amb un colossal pressupost de 70 milions d’euros, que inclou, en continuïtat, la rehabilitació del carrer Llucià, la finalització de les obres del Campus Mailly, la construcció de la biblioteca universitària, la requalificació de la plaça Rigau i la preparació del carrer del Mariscal Foch.

Laura Pardineille