ECONOMIA

La companyia privada ILSA prova la línia TGV Perpinyà-Figueres

Un nou competidor de SNCF i RENFE a partir del 2022

© ILSA
© ILSA

La primera companyia ferroviària privada d’Espanya, ILSA, realitza proves entre Perpinyà i Figueres abans de dirigir-se a Barcelona i Madrid i després conquistar Europa.

L'operador privat ILSA s'espera aquesta setmana a la línia d'alta velocitat Perpinyà-Figueres (LGV) per a una sèrie de proves tècniques. Aquesta nova empresa arribada al mercat vol competir amb la SNCF (en particular l’oferta Ouigo) i la RENFE espanyola a la línia Perpinyà-Barcelona a partir de la segona meitat del 2022. En un futur immediat, els 44,4 km que separen la capital del Rosselló de la de l’Empordà seran la zona de proves, amb vista a l’homologació, per part de la Xarxa Ferroviària d’Interès General. Posteriorment, ILSA planeja proves idèntiques a les línies LGV espanyoles Barcelona-Madrid, Madrid-València i Madrid-Sevilla.


Tan bon punt es faci efectiu entre els operadors disponibles al mercat espanyol, ILSA hauria de tenir el 30% del mercat d'alta velocitat. El seu desig és estar present en seccions que inclouen Barcelona, ​​Saragossa, Madrid, València, Alacant, Sevilla, Còrdova i Màlaga, abans d’emprendre la conquesta d'altres països europeus. Entre els seus accionistes, aquesta empresa compta amb la companyia aèria Airnostrum, amb seu a València, i Trenitalia, filial al 100% del grup estatal Ferrovie dello Stato Italiane.

Llegiu també:
SNCF i RENFE s’espolsen sobre el TGV de baix cost Barcelona-Madrid
1.800 euros per TGV: el dret de pas descomunal del túnel del Portús

Esteve Valls