ESPORT

David Gibson no serà pas el François Rivière del Canet RFC

L’inversor australià no té els diners que va prometre al club

El president del Canet RFC, David Gibson, el juliol de 2021 a la seu del club © Canet RFC
El president del Canet RFC, David Gibson, el juliol de 2021 a la seu del club © Canet RFC

Cap miracle al Canet RCF: l’inversor australià no proporciona prou garanties financeres per donar corda al club.

A finals de juliol, es va anunciar l'arribada d'una important inversió al Canet RFC, després del seu excel·lent rendiment primaveral a la Copa de França. Entre altres coses, el club havia guanyat l'Olímpic de Marsella (OM) en vuitens de final. Però la introducció d’1,5 milions de capital promesa pel fons d’inversió australià Athlon CIF (Global Sport Investment Fund) i un total de 10 milions en cinc anys, per accedir a la Lliga 2 entre 2024 i 2026, no es farà. La manca de garanties financeres del fons allarga el procediment d’entrada al capital, de manera que el club prefereix renunciar.


Singularment, el club de Canet és presidit del juliol ençà per l’australià David Gibson, fundador de l’Athlon CIF. Aquesta estructura tindria només 300.000 euros de l’import promès, un petit 20%. Demana al club que esperi al 30 de setembre per recaptar fons, però el club ja no hi creu pas. Aquest canvi és un revés, però no és un obstacle per al Canet RFC, el pressupost del qual, per a la temporada 2021-2022, ascendeix a 1,1 milions. Ja ha estat aprovat per la Direcció Nacional de Control de Gestió (DNCG), sota els auspicis de la Lliga de Futbol Professional.

El president David Gibson, recentment allunyat del club, no serà pas el François Rivière de Canet. No pot complir amb els seus compromisos, al contrari de Rivière que des de  fa 8 anys és al capdavant de la USAP. A tall de recordatori, s’espera que el projecte “USAP 2023”, presentat el 2019, suposi una inversió de 40 milions d’euros.

Grégory Prujà