POLÍTICA

Manuel Valls abandona l’ajuntament de Barcelona i el substitueix una regidora de dreta dura

L’ex primer ministre és substituïda per una electa de dreta dura

Manuel Valls abandona oficialment l’ajuntament de Barcelona
Manuel Valls abandona oficialment l’ajuntament de Barcelona

Ambigu permanent, Manuel Valls abandona l'ajuntament de Barcelone tot sent substituït per una electa del Partido Popular, de dreta dura espanyolista.

L'exprimer ministre Manuel Valls ha presentat la dimissió de l'ajuntament de Barcelona aquest dimarts 31 d'agost. Espera a França per ocupar un lloc a l’equip d’Emmanuel Macron a les envistes de les eleccions presidencials del 2022, aquesta personalitat sense feina identificada és singularment substituïda, a Barcelona, ​​per la regidora Eva Parera, que també és diputada del Parlament de Catalunya, on ha estat escollida sota els colors del molt dretà Partido Popular.


En un tuit, Manuel Valls es declara "molt honorat d'haver pogut servir Barcelona i d'haver frenat independentisme". De fet, a les eleccions municipals del 2019, el suport de l'exsocialista francès va permetre l'elecció d'Ada Colau, batllessa marxista-leninista no independentista. El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ernest Maragall, titular de 21,37% dels vots emesos, era destinat matemàticament a ser alcalde de la Ciutat Comtal.

"S'ha d'enderrocar tot a Marsella"

El retorn de Manuel Valls a França es fa principalment als mitjans de comunicació, ja que l’ex-primer ministre ha signat un contracte com a intervinent a RMC i BFMTV. Durant la seva primera actuació, dimecres 1 de setembre, l'exdiputat de l’Essonne ha parlat de Marsella, on el president de la República, Emmanuel Macron, fa un viatge de tres dies. “Allà s’ha d’enderrocar tot. Hem de reconstruir-ho tot, hem de repoblar aqueixos barris de manera diferent ”(...) però això requereix un gran poder de l’Estat”, s’ha atrevit a declarar Valls, l’estil radical i el posicionament ambigu del qual semblen no haver canviat pas.

Llegiu també:
Barcelona. La cassola de la qual prescindiria Manuel Valls
Manuel Valls vol una gran mesquita a Barcelona

Esteve Valls