POLÍTICA

Aliot defensa Marine Le Pen contra Zemmour

El periodista diu que l’extrema dreta RN no guanyarà pas mai les eleccions presidencials

El temps de l'entesa cordial entre Louis Aliot i Eric Zemmour, Perpinyà, 23 de setembre de 2019 © LKJ
El temps de l'entesa cordial entre Louis Aliot i Eric Zemmour, Perpinyà, 23 de setembre de 2019 © LKJ

Louis Aliot diu "Que deixi la Marine en pau" després que el periodista Eric Zemmour afirmi que la president del Rassemblement nacional no guanyarà pas mai les eleccions presidencials.

En la carrera per les eleccions presidencials del 10 i 24 d’abril de 2022, la hipòtesi d’una candidatura del polemista Eric Zemmour pertorba el Rassemblement nacional, ja que el seu resultat podria resultar-ne afluixat. El periodista obtindria el 7% dels vots segons una enquesta d'Ipsos publicada divendres 27 d'agost. Nucli lliure a la dreta de la dreta, Zemmour va declarar "al Reagrupament nacional, tothom ha entès que Marine Le Pen mai guanyaria", durant una conferència a Mirabeau, al departament del Vaucluse, el mateix 27 d'agost.


En opinió de Louis Aliot, batlle de Perpinyà i dirigent del Rassemblement national (RN), aquestes paraules d'Eric Zemmour són "innecessàries", perquè la presidenta del partit d'extrema dreta i el periodista "no estan en la mateixa lluita". Arran del torpede verbal de l’assagista, l’alcalde, qüestionat a BFMTV dissabte 28 d'agost, demana al columnista de Le Figaro que "deixi la Marine en pau". En la mateixa línia, va declarar "No hi ha simpatia electoral per Zemmour", al setmanari Le Point del 17 de juny.

Entesa cordial Aliot-Zemmour el 2019

Oficialment, no hi ha una profunda enemistat entre els dos homes, que van anar de bracet fa prou poc temps. En concret, el 23 de setembre de 2019, l’autor va pronunciar una conferència introduïda per Louis Aliot, al Palau de congressos de Perpinyà. Aleshores, el batlle va dir: "Això no és pas cap suport oficial, és un gest d'amistat". Pel seu costat, Eric Zemmour va declarar que "només complia una prometença".

Llegiu també :
Perpinyà. El Consell Departamental celebra la condemna de Zemmour

Esteve Valls