SOCIETAT

Una dona posa una manxiula a un cambrer de Perpinyà que exigeix el passi sanitari

Un manifestant enfadada ataca un professional que compleixa amb la llei

eee
eee

Un cambrer de bar de la plaça de la Catedral de Perpinyà és el blanc d’una manifestant anti passi sanitari, que que li dona un moscat al marge de la manifestació habitual.

La 7a manifestació contra el passi sanitari, organitzada dissabte 28 d’agost a Perpinyà, ha aplegat 3.000 persones, un nombre idèntic al del dissabte anterior. Com és habitual, la comitiva ha partit de la plaça de Catalunya, amb la mateixa pancarta a la part davantera, que deia: “Quan la injustícia és llei, la resistència és un deure”. En el recorregut, el diari L’Indépendant, que el 21 d'agost va tenir l’aparador embrutit, ha estat l'objectiu d'un missatge sense explicacions, quan s’hi ha enganxat màscaretes anti-Covid19.


La protesta ha transcorregut sense problemes, però s’ha produït un incident aïllat quan una participant ha donat una bufetada a un cambrer del bar-restaurant l’Horloge (anteriorment "Les Trois Soeurs"), a la plaça Gambetta. Aquest establiment, situat a 30 metres de la catedral, requereix el passi sanitari, per llei. La dona, visiblement molest, ha atacat l’empleat, present a la terrassa de l’establiment, per aquest motiu legal.

Qüestionat per Cnews, el cambrer, anomenat Yohan, ha declarat: "Una senyora ha esborrat la pissarra on havia escrit "targeta sanitària obligatòria", l’he apartada prou delicadament, i m’ha donat una manxiula. Puc entendre llur insatisfacció, però no podem pas fer res al respecte (...) hem de complir les lleis".

Llegiu també :
La mobilització anti-pass sanitari es polititza a Perpinyà
Fake news antivax sobre una falsa defunció a Nefiac

Isabelle Fajal