SOCIETAT

L’ajuntament de Perpinyà vol suprimir l’espai de sexe gay del Serrat d’en Vaquer?

El Serrat d’en Vaquer, a Perpinyà, esdevindrà turístic

El pujol del Serrat d'en Vaquer, Perpinyà © La Clau
El pujol del Serrat d'en Vaquer, Perpinyà © La Clau

Paleontològic, però també dedicat als encontres gay, el Serrat d’en Vaquer de Perpinyà té previst acollir un parc temàtic històric.

El jaciment paleontològic del Serrat d'en Vaquer, a les altures de la plana del Rosselló, està sent considerat per l'ajuntament de Perpinyà com un parc temàtic dedicat a la Història de la Catalunya francesa. El projecte de l’ajuntament encapçalat per Louis Aliot (Reagrupament Nacional) tracta de la creació d’una zona turística patrimonial, que es crearà a l’exemple del Puy du Fou (més de 2 milions de turistes a l’any), imaginat i desenvolupat pel polític Philippe de Villiers , la mare de la qual és filla de la Torre del bisbe d’ Elna.


Aliot va esmentar el tema al seu programa electoral del 2020, sense detalls superflus. A part del finançament i la museografia, que constitueixen dos grans aspectes, aquest futur obre la qüestió del lloc escollit. El Serrat d’en Vaquer va revelar, al segle XIX, l'estat d'un jaciment paleontològic major. Sota l’acció del doctor Donnezan, aqueox espai, situat actualment al, capdamunt dels parcaments de Leroy Merlin i Auchan ha permès descobrir fòssils, estudiats pel científic Charles Depéret, que caracteritza el Pliocè al Rosselló: la mona Dolichopithecus ruscinensis, la tortuga Testudo perpiniana, la la guineu Vulpes donnzani, l'ós Ursus arvernensis, la gasela Gazella borbonica i el cérvol Cervus ruscinensis són els antics habitants.

Però és un tipus de fauna diferent que pobla Serrat d’en Vaquer, cada vespre i cada nit. Durant diverses dècades, aquest lloc ha estat de fet una pura referència per als homes homosexuals a la recerca d’aventures furtives. Aquesta activitat, reconeguda a la comunitat gai, s'incrementa amb una variant heterosexual heterosexual, marginal entre les pràctiques vigents a les instal·lacions. "Esbrineu la informació i les opinions sobre aquest lloc de trobades  gai, les seves hores punta i com arribar-hi per tenir relacions sexuals amb nois", destaca una URL detectada a Google.

El projecte municipal mataria dos ocells d’una sola pedra? Es tractaria de desenvolupar un punt d'interès turístic dirigit a 10 milions de visitants, segons l'alcalde, des dels romans fins a la història de Catalunya, fins a l'arribada dels Pieds-Noirs, fins a la notícia. Aquesta al·legoria, prevista per al 2026 si es compleixen els terminis. L'activitat homosexual nocturna, amb la qual la majoria de residents a Perpinyà associen “Serrat”, seria substituïda per un imprevist turístic patrimonial, capaç d'elevar el nivell heliotrop de Catalunya del Nord.

Llegiu també :
El sexe salvatge al Bocal del Tec és promogut en una guia turística

David Senyarich