MÈDIES

Els antivax apunten el diari L’Indépendant

L’aparador del diari ha estat embrutit amb exemplars del mateix

Locals del diari L'Indépendant, ronda dels Pirineus, Perpinyà, dissabte 21 d'agost de 2021 / DR
Locals del diari L'Indépendant, ronda dels Pirineus, Perpinyà, dissabte 21 d'agost de 2021 / DR

100 manifestants contra els vaccins o el passi sanitari han embrutit l’aparador del diari L’Indépendant de Perpinyà amb exemplars del  principal rotatiu del territori.

L’última manifestació contra el passi sanitari i la vacunació contra el Covid organitzada dissabte 21 d’agost a Perpinyà va estar marcada per una seqüència sense precedents. Anteriorment, les mobilitzacions havien inclòs una aturada davant els locals del diari L’Indépendant, a la ronda dels Pirineus, sense cap acció particular, llevat d’alguna banderola contrària als mitjans de comunicació en general. Aquesta vegada, al voltant de 100 manifestants van tapar la finestra del diari amb exemplars d’aquest.


La càrrega simbòlica continguda en aquesta iniciativa és forta, considerant-se ostensiblement el diari líder de Catalunya del Nord com el relleu del poder, el poder considerant-se com a contrari a la voluntat popular. L'episodi 6 de la rebel·lió popular de Perpinyà ha demostrat la complexitat dels motius que empenyen milers de persones a sortir al carrer cada dissabte. Per la seva banda, L’Indépendant manté el dubte sobre el paper dels mitjans a l’hora de filtrar la realitat, ja que no ha publicat cap imatge d’aquesta insòlita decoració, al contrari de France Bleu.

Llegiu també:
La mobilització anti-pass sanitari es polititza a Perpinyà

Esteve Valls