POLÍTICA

Aliot no vol refugiats afganesos a Perpinyà, considerant que ja hi ha massa immigrants a “gestionar”

Diversos batlles francesos d’esquerres s’hi declaren oberts

El batlle de Perpinyà, Louis Aliot (Reagrupament nacional) © Ajuntament de Perpinyà
El batlle de Perpinyà, Louis Aliot (Reagrupament nacional) © Ajuntament de Perpinyà

Perpinyà hauria d’acollir refugiats afganesos després de la victòria dels talibans a l’Afganistan? El batlle, Louis Aliot, s'hi oposa perquè creu que la vila ja té prou migrants per "gestionar".

El batlle de Perpinyà, Louis Aliot (Reagrupament nacional), es posiciona sobre la previsible onada de migrants afganesos resultant de l’adquisició del poder nacional dels talibans al país sud-asiàtic. Tres dies després de la victòria, amb les armes, dels islamistes radicals, el primer magistrat afirma: "No veig com acolliríem afganesos a Perpinyà si al mateix moment sem incapaços de gestionar els immigrants que ja poblen els nostres carrers i saturen els nostres allotjaments d’urgència" . Però afegeix, com si es tractés de no produir nous harkis, que la seva reticència  no al·ludeix "evidentment els qui han servit França".


La immigració selectiva al centre del debat

En el seu missatge del dilluns 16 d’agost, Emmanuel Macron, tallant l’herba sota els peus de l’extrema dreta, destacant que vol poder “protegir-se dels importants fluxos migratoris irregulars”. El cap de l'Estat va afegir, però, que França "està fent i continuarà fent el seu deure de protegir els més amenaçats" i va citar en particular "defensors dels drets, artistes, periodistes, activistes". Louis Aliot i Emmanuel Macron coincideixen així en la immigració afganesa selectiva, però amb diferents graus d'obertura.

A la dreta, l’alcalde de Reims, Arnaud Robinet (Els Republicans), és partidari del fet que “Europa i França participin a l’acollida de refugiats” i pretén que les grans ciutats franceses “necessàriament tindran un paper a jugar". A l’esquerra, diversos batlles socialistes i ecologistes diuen que estan preparats per rebre refugiats. Entre ells hi ha l’alcalde de Grenoble, Éric Piolle, membre d’Europa-Ecologia-Els Verds (EELV) i els batlles socialistes de Marsella, Montpeller, Clermont-Ferrand, Rouen i Nancy, és a dir Benoît Payan, Michaël Delafosse, Olivier Bianchi , Nicolas Mayer-Rossignol i Mathieu Klein.

Llegiu també:
El casament de Louis Aliot alimenta la premsa de famosos

David Senyarich