ESPORT

La vicecampiona olímpica Fanny Horta tanca la seva carrera

El jugador de rugbi treballarà per preparar els Jocs Olímpics de París 2024

Fanny Horta © FFR
Fanny Horta © FFR

La jugadora Fanny Horta, de Bompàs, tanca la seva carrera de rugbi després de guanyar la plata a Tòquio. Forma part de la Comissió d'Atletes, cap als Jocs Olímpics de París 2024.

Cèlebre mundialment durant els Jocs Olímpics de Pequín, la capitana de l’equip francès femení de rugbi a set, Fanny Horta, anuncia el final de la seva carrera. Aquesta jugadora internacional durant més de 15 anys, un gran nom del rugbi femení francès, ha comunicat aquesta informació dilluns 16 d’agost de 2021. “Acabi la meua carrera que mai no esperava que fos tan extraordinària i gratificant. M'he creuat amb tantes persones que a la llur manera m'han recolzat en el meu desenvolupament atlètic", ha escrit la jove de 35 anys en un missatge d'Instagram.


Fanny Horta, aprovada pel club de Toulouges a la XV, va formar part de l'equip francès que va acabar tercer a la Copa del Món de Canadà el 2006. Destinatària d'una medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio, el campió volia deixar la seva carrera el 2020, però el Covid el va fer ajornar aquesta decisió. A més, no deixa el món esportiu perquè, en previsió dels Jocs Olímpics de París del 2024, es va unir a la Comissió d’Atletes, presidida per Martin Fourcade.

David Senyarich