ECONOMIA

Catana fabrica 180 embarcacions d’esplai cada any, un èxit salvador

El constructor establert a Canet i Ribesaltes té 250 comandes per complir

© Catana Group
© Catana Group

La dinàmica és bona per al fabricant d’embarcacions d'esplai de gamma alta Catana Group, que triplica la seva capacitat de producció a Ribesaltes i produeix, a Canet i a la Charente-Maritime, no menys de 180 embarcacions a l'any.

Després d’haver-se beneficiat d’un pla de rescat el 2009, experimentar turbulències el 2014 i beneficiar-se, a principis d’aquest 2021, del pla de reactivació governamental per un import de 4,43 milions d’euros de subvenció pública, el fabricant d’embarcacions Catana, amb seu a Canet, ho està fent molt bé. Després de les turbulències, la fàbrica costanera ha afegit una unitat de producció a Ribesaltes, especialitzada en fusteria i fabricació de mobles d’embarcacions, per tal de triplicar la seva capacitat de producció a finals del 2022, gràcies a una inversió pròpia d’1,3 milions d’euros, realitzada enguany.


A més de la drassana Canet, la planta ribesaltesa enforteix el dispositiu Catana a Catalunya del Nord, gràcies a la gamma de catamarans de creuer “Bali”, que rivalitza amb els models més prestigiosos dels principals fabricants francesos, Bénéteau, Pajot i Fontaine. A Catana, determinats models fabricats assoleixen el preu de 4 milions d’euros.

Actualment, Catana Group fabrica 180 catamarans i en té 250 a la seva cartera de comandes, una actuació que l’allunya de la zona turbulenta de la darrera dècada. El 2020, el grup, que també té una unitat a Marans, a Charente-Maritime, va assolir una facturació de 74 milions d’euros.

Esteve Valls