ECONOMIA, TECNOLOGIES

Rivesaltes rep el lloc de càrrega Tesla més gran del Mediterrani

Una mega estació que podrà allotjar fins a 28 terminals elèctrics

Espai de càrrega "Tesla" de Ribesaltes, Rosselló © Citeos
Espai de càrrega "Tesla" de Ribesaltes, Rosselló © Citeos

Els cotxes Tesla tenen el seu punt de recàrrega de referència a Ribesaltes, on s’ha inaugurat una “estació” que pot allotjar fins a 28 terminals elèctrics.

La presència d’automòbils de la marca Tesla encara és poc visible (preu mínim de 43 800 euros), però suficient per requerir un lloc de càrrega de vehicles del fabricant californià. A Ribesaltes s’acaba d’inaugurar un espai amb una capacitat màxima de 28 terminals Tesla. Aquest avenç per a la transició energètica és obra de l’empresa Citeos, filial de Vinci, l’agència de Perpinyà de la qual es troba al Polígon Nord. Aquest “supercarregador” s’ha ubicat al carrer Georges Méliès, a l’interior del centre comercial Clairà-Ribesaltes. Té actuellement  20 punts dee recàrrega ràpida, amb cada un una  potència de 250 kilovats.


L’associació de mobilitat elèctrica 66, l’Associació Nacional per al Desenvolupament de la Mobilitat Elèctrica (AVERE) i Enedis (ex-FEDER) han supervisat aquesta instal·lació. Aqueix espai de càrrega de Tesla és el més important de l’arc mediterrani francès.

Isabelle Fajal