SOCIETAT

Perpinyà: la questa a l’església també funciona amb la targeta de crèdit

El bisbat de Perpinyà-Elne s’alinea amb la tendència

Vincent Bassouls / Diòcesi de Perpinyà-Elna
Vincent Bassouls / Diòcesi de Perpinyà-Elna

Pagueu el denari del culte catòlic amb la targeta bancària, sense contacte? Aquesta fórmula ja és vigent a 11 parròquies nord-catalanes.

L’adaptació de la societat als estàndards de salut relacionats amb Covid-19 es produeix en múltiples àmbits de la vida quotidiana. Al capdavant, els supermercats han accelerat l’hàbit del pagament sense contacte, des del 2020, fins a normalitzar-ho, fins aleshores en minoria. Al País Català, la recerca sense contacte s’ha introduït en 11 esglésies, inclosa la catedral de Sant Joan Baptista de Perpinyà, per iniciativa de la diòcesi de Perpinyà-Elne. Els fidels catòlics poden pagar la seva contribució, de manera desmaterialitzada. En una pantalla, però amb respecte a l’ús de la cistella de vímet, trien l’import que volen aportar: 2, 3, 5 i 10 euros són els imports proposats en primer lloc.


Aquest procés ha de "permetre el bon funcionament de les parròquies", assegura el bisbat, el pressupost del qual es va reduir en 600.000 euros el 2020, a causa del coronavirus. Es diu que la cerca electrònica es converteix en un estàndard als Pirineus Orientals, després d’haver-se introduït el 2017 a Suècia, el 2018 a París, i el febrer passat a diverses parròquies d’Alsàcia i Bretanya.

Esteve Valls