SOCIETAT

La circulació interfileres es torna a provar a Catalunya del Nord

Les dues rodes podran circular fins a 30 km/h més ràpid que els automobilistes

Conord Luddy / Unsplash
Conord Luddy / Unsplash

Les motocicletes i altres dues rodes podran circular legalment entre els cotxes a partir d’aquest dilluns 2 d’agost a Catalunya del Nord. L'experiment anterior va augmentar la taxa d'accidents un 12%.

Les noves regles relatives al moviment entre files de dues rodes aviat es provaran a 21 departaments francesos, incloent Catalunya del Nord. Aquesta possibilitat de passar entre dues fileres de cotxes era prohibida pel codi de la ruta des de l’1 de febrer. Es provarà fins al 2024 a partir d’aquest 2 d’agost. Aquesta mesura que tendeix a fluidificar el trànsit alhora que harmonitza l'ús de les carreteres i de les carreteres en general, es recull en un decret publicat aquest divendres 30 de juliol al Diari Oficial.


L'objectiu d'aquest nou experiment de trànsit inter-línies és "fer aquesta pràctica més segura per a les dues rodes i per a la resta d'usuaris de la carretera", subratlla la delegada interministerial de seguretat viària, Marie Gautier-Melleray. Resulta que l’experiment anterior, realitzat durant cinc anys, no va donar resultats convincents. De fet, un estudi del Centre d’Estudis i Experiència en Riscos, Medi Ambient, Mobilitat i Planificació (Cerema) revela que els accidents de motociclisme a les zones provades van augmentar un 12%.

Igual que a les comarques de Perpinyà, aquesta prova també s’adreça a Illa de França, Bouches-du-Rhône, Haute-Garonne, Gironde, Hérault, Isère, Loire-Atlantique, el Nord, el Roine, el Var, els Alps Marítims, el Drôme, el Vaucluse i la metròpoli de Lió.

Isabelle Fajal