SOCIETAT

Sospiten la Shakira de frau fiscal per 14,5 milions d’euros

El cantant hauria provocat una fugida de diners cap als paradisos fiscals

Shakira © Shakira
Shakira © Shakira

Segons la justícia espanyola a Catalunya, Shakira és l'autora d'una evasió fiscal de 14,5 milions d'euros.

S'ha obert una investigació sobre un possible delicte d'evasió fiscal amb la cantant Shakira. Després de tres anys d’investigació, Marco Jesús Juberías, jutge instructor d’Esplugues de Llobregat, a la zona urbana de Barcelona, ​​creu que hi ha “pistes suficients” per portar l’artista colombiana a la justícia, que resideix a Catalunya amb ella marit Gerard Piqué, defensor del Barça. Aquest cas, revelat el 29 de juliol a Barcelona, ​​fa referència als exercicis 2012, 2013 i 2014, així com a l’impost sobre el patrimoni.


Shakira, de 41 anys, és sospitosa d’haver organitzat una evasió fiscal per valor de 14,5 milions d’euros, mitjançant sis operacions diferents, com tants delictes. La suma de diners deguda a les autoritats fiscals espanyoles hauria estat eludida a través de diverses empreses de gestió dels actius del cantant, declarades en un o més paradisos fiscals. Les sis faltes són els càrrecs que haurien de dirigir-se a l’estrella en els propers dies.

Residenta espanyola o no?

El juny passat, Shakira es va justificar evocant la seva programació mundial de concerts i entrevistes a la televisió, obligacions que l’obligaven a residir en territori espanyol menys de 184 dies, és a dir, a no estar en deute amb les autoritats fiscals espanyoles.

David Senyarich