SOCIETAT

La campanya de Brigitte Bardot “Prou corrides” arriba a Tuïr, Elna i Perpinyà

Cartells 4X3 per captar l’atenció dels conductors

Campanya "Stop à la corrida” de la fundació Brigitte Bardot a Elna, 28 de juliol de 2021 © La Clau
Campanya "Stop à la corrida” de la fundació Brigitte Bardot a Elna, 28 de juliol de 2021 © La Clau

La Fundació Brigitte Bardot inicia una campanya anticorrida, amb cartells al llarg de la carretera, com ara a Perpinyà, Elna i Sant Cebrià.

Tot i les restriccions vinculades al Covid, algunes corrides programades al País Català s’han mantingut aquest estiu, fins i tot si els festivals que els envolten tenen lloc o no. "Céret de Toros" va tenir lloc el dissabte 17 de juliol i el diumenge 18 de juliol, però, d'altra banda, el Comitè d'Animacions Culturals va anunciar la cancel·lació de la Millas féria, a partir del 3 de juny, "amb la mort a l'ànima". L’organització es reuneix amb aficionats l’estiu del 2022, però mentrestant l’oposició es manifesta amb força i comunicació.


Aquest dimecres, 28 de juliol, la Fundació Brigitte Bardot va llançar una campanya de cartells contundents, en què es llegeix "Espectacle garantit amb patiment animal, atureu la cursa de braus". En format de color 4X3, aquests mitjans de comunicació són visibles a Perpinyà, Sant Cebrià, Tuir, Elna i Salelles, a les carreteres conegudes per ser de gran trànsit. En total, es van col·locar més d’un centenar de pòsters als Pirineus Orientals.

Aquesta campanya, que s’allargarà fins al 25 d’agost, és generalment present dins i fora de les ciutats. A l'oposició, el president de l'Observatori francès de les cultures taurines, André Viard, denuncia una "miserable campanya com tot el que fa aquesta Fundació, però a qui li importa, les platges s'estan omplint". Especifica que la cursa de braus "no és un acte de crueltat" i que és un "acte cultural, una animació artística".

Esteve Valls