ECONOMIA

La missió Romain Grau fa 52 propostes per limitar les fallides empresarials

Les empreses en dificultats s’ajudaran cas per cas

El diputat Romain Grau, presentant l'informe de la Missió d’informació sobre empreses en dificultats, a l'Assemblea estatal, dimecres 21 de juliol de 2021 © Assemblea estatal
El diputat Romain Grau, presentant l'informe de la Missió d’informació sobre empreses en dificultats, a l'Assemblea estatal, dimecres 21 de juliol de 2021 © Assemblea estatal

La "Missió Grau" de l'Assemblea Nacional proposa aixecar el suport a les empreses alhora que dóna suport a aquelles en situacions difícils.

El diputat nord-català Romain Grau, president de la Missió d’informació sobre empreses en dificultats, creada al gener, presenta un informe esperat per una bona part dels actors econòmics francesos. Aquest document, presentat aquest dimecres 21 de juliol, recomana ampliar l'ajut i proporcionar un millor suport a les empreses. Recomana "aixecar gradualment les mesures de suport a les empreses", a curt termini, tot assegurant la continuïtat del fons de solidaritat i del préstec garantit per l'Estat (PGE), però "cas per cas".


Aquest informe suggereix augmentar el suport a les empreses en dificultats, especialment a les més petites, a causa del "baix patrimoni". Entre les 52 idees llançades per la missió també hi ha un dispositiu dirigit a evitar la multiplicació de fallides, a ampliar la durada dels plans de recuperació de les contribucions socials i fiscals ajornades durant la crisi i ampliar el període d'amortització fins a 10. PGE, actualment limitat a 6 anys. Aquest aspecte de l’acció del govern és important perquè, des de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus, més de 600.000 empreses s’han subscrit per uns 135.000 milions d’euros a PGE.

Esteve Valls