ECONOMIA, MEDI AMBIENT

Un dron aquàtic per recollir residus al port de Badalona

Aquest dispositiu té una capacitat de filtració de 780 m3 per hora

Demostració del funcionament del dron aquàtic a Marina Badalona / Monmar Comunicació
Demostració del funcionament del dron aquàtic a Marina Badalona / Monmar Comunicació

Filtrar l'aigua en un port amb un dron adequat: aquesta idea s'aplica a Badalona, ​​amb un dispositiu que es mou a la velocitat de dos nusos.

El port de Badalona, ​​al costat de Barcelona, ​​és el primer de Catalunya que té un dron aquàtic. Des de principis d’aquest mes de juliol, aquest dispositiu s’ha mobilitzat com a part de la recollida de residus presents a la Marina Badalona, ​​dedicada als esports aquàtics. Aquest dron va ser fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean, amb seu a Constantí, a la demarcació de Tarragona. Dissenyat amb materials específics per als catamarans, presenta un rendiment adequat al repte: direcció refinada, càmeres integrades, capacitat de filtració de 780 m3 per hora, a una velocitat de dos nusos, més hora de treball i velocitat de 2 nusos.


Aquesta iniciativa sense precedents és el resultat d’una col·laboració entre el Clúster Nàutic Català (un grup econòmic fundat el 1969), l’ajuntament de Badalona i els Ports de la Generalitat de Catalunya. Inserit en una campanya titulada “Netegem els ports”, aviat es desplegarà en altres 3 ports de la província de Barcelona, ​​4 a la província de Tarragona i 4 més a la de Girona.

Demostració del funcionament del dron aquàtic a Marina Badalona / Monmar Comunicació

Esteve Valls