SOCIETAT

El prefecte de Perpinyà imposa la marcareta anti-Covid als 226 municipis del país

Reforç de les mesures a tot Catalunya del Nord

Etienne Stoskopf, prefecte de Catalunya del Nord © Prefectura dels Pirineus Orientals
Etienne Stoskopf, prefecte de Catalunya del Nord © Prefectura dels Pirineus Orientals

Davant l’ascens del Covid a Catalunya del Nord, el prefecte reinstaura el port de la màscara a tots els municipis del territori.

El ressorgiment del Covid-19 al País Català a través de la variant del Delta obliga la prefectura dels Pirineus Orientals a reforçar les mesures de prevenció contra la pandèmia. Aquest augment de casos justifica un dispositiu dedicat a frenar la propagació del virus, que "ha experimentat un creixement preocupant durant uns dies", indica el prefecte, Etienne Stoskopf, en un comunicat de premsa publicat el divendres 16 de juliol.


El representant de l’Estat a Perpinyà va emetre dos decrets, en vigor des del dissabte 17 de juliol a les 6 del matí fins al dilluns 2 d’agost a les 6 del matí. Un primer text fa obligatori l’ús de màscara als espais públics dels 226 municipis del territori, però aquesta mesura no s’aplica a la platja ni als grans espais naturals. Un segon decret prohibeix el consum de begudes alcohòliques a la via pública i als espais públics, fora de les terrasses dels restaurants i els bars. "Aquestes mesures es poden complementar en funció de l'evolució dels indicadors de salut i de la tensió del sistema hospitalari", especifica la prefectura.

Laura Pardineille