SOCIETAT

Cerquen certificats de vacunació falsos a Google

Un fenomen que segueix el discurs d’Emmanuel Macron

Discurs televisiu d'Emmanuel Macron, dilluns 12 de juliol de 2021 © TF1
Discurs televisiu d'Emmanuel Macron, dilluns 12 de juliol de 2021 © TF1

Des del dilluns 12 de juliol, Google ha registrat un augment de les sol·licituds de certificats de vacunació falsos. Aquest document serà necessari a molts llocs recreatius de França a partir del 21 de juliol.

Després de certificats d’inspecció de vehicles falsos, els permisos sanitaris falsos són objecte d’una petició sobtada que ha aparegut al web. Segons Le Figaro, les investigacions sobre aquests documents falsos s'han multiplicat des del discurs d'Emmanuel Macron, dilluns 12 de juliol, durant el qual el cap d'Estat va anunciar l'ampliació del passi sanitari (prova negativa o certificat de vacunació), a partir del 21 de juliol, a tots els llocs d’oci i cultura reunint més de 50 persones.


Les notícies presidencials van provocar un fenomen de consultes a Google, revelat gràcies a l'eina SEO SEMrush. A la llista d'aquests intents apareixen les paraules clau "falsa vacuna", "fals certificat sanitari" i "fals examen Covid" i "fals certificat covid". Algunes xarxes socials també es veuen afectades, incloses Snapchat i Telegram.

El delicte relacionat amb l'obtenció d'aquest tipus de documents es castiga amb 3 anys de presó i 45.000 euros de multa per falsificació o ús de falsificació, però els autors de la investigació no semblen desanimats ni ignoren la gravetat d'aquest moviment. L’obligació de donar un pas sanitari a l’entrada de cafès, restaurants, centres comercials, hospitals, residències i establiments mèdics-socials, des de principis d’agost, s’afegeix a la pressió que alguns senten.

Isabelle Fajal