La Clau
Covid: Catalunya del Nord s’acosta al fatídic llindar de 200

L’evolució del Covid-19 als Pirineus Orientals suggereix l’arribada del pitjor escenari estiuenc, després de la primera alerta del divendres 9 de juliol. Des del dilluns 12 de juliol, quan es va assolir la taxa de 130 casos per cada 100.000 habitants, la progressió representa del 20 al 30% al dia. Es va registrar una taxa de 155 aquest dimarts, 13 de juliol. Mentrestant, l’estiu turístic s’ha establert una mica més i el pas del Tour de França ha produït una barreja de població imprudent, participant al contagi per variant Delta.

Aquest dimecres 14 de juliol o dimecres 15 de juliol hauria de marcar el punt d’inflexió de la quarta onada de Covid al País Català, perquè el llindar de 200 casos, conegut com la “taxa d’incidència límit”, anunciat per Emmanuel Macron el dilluns 12 de febrer, serà inevitablement activar les “mesures de frenada” anunciades pel cap d’Estat. Confinament, toc de queda, màscara obligatòria al carrer (a l’exemple de Cotlliure), foment del teletreball … encara queda per conèixer el dispositiu.

Catalunya del Nord hauria d’estrenar, a l’Estat, les noves restriccions, sota la direcció del prefecte, Étienne Stoskopf, mentre que l’Agència Regional de Salut (ARS) no amaga les seves pors. L’arribada oficial de la 4a onada precedeix un mes d’agost il·lustrat per un augment de les hospitalitzacions, segons l’hospital de Perpinyà. El creixement estacional de la població no hauria d’ajudar les coses.

Al marge de qualsevol alarmisme, el País Català ha registrat 332 morts per Covid des de l’arribada de la pandèmia. Aquest dimarts, 13 de juliol, el nombre de persones hospitalitzades a Perpinyà, vinculades al virus, era de 52, contra 45 registrats divendres 9 de juliol per l’ARS.

Comparteix

Icona de pantalla completa