SOCIETAT

El català François Molins enmig de la turbulència de l’afer Dupont-Moretti

Torsió en cas de presa d’interessos il·legals

François Molins © Consell superiot del Poder judiclal
François Molins © Consell superiot del Poder judiclal

El fiscal general del Tribunal de Cassació, el català François Molins, que representava la fiscalia en el cas de presumpta presa d'interès il·legal contra Eric Dupont-Moretti, podria ser interrogat com a testimoni.

L'ex fiscal de París François Molins, natural de Banyuls dels Aspres, actual fiscal general del Tribunal de cassació, està esquitxat pel cas que sacseja el govern. Aquest vincle vergonyós s'ha de situar en el context de la investigació per "presa d'interès il·legal" sobre el ministre de Justícia, Eric Dupond-Moretti. Es sospita que aquest últim ha utilitzat, tan bon punt va ser nomenat i dues vegades, els poders disciplinaris del seu ministeri per resoldre comptes amb magistrats amb els quals havia lluitat en l'exercici de la seva professió d'advocat.


Segons el diari parisenc, el despatx del ministre va consultar F. Molins sobre aquest tema. Tot i això, el gener passat, l’advocat català es va apoderar del comitè d’instrucció del Tribunal de Justícia de la República Francesa per poder obrir una denúncia, arran de la denúncia dels sindicats de magistrats i de l’associació Anticor. François Molins no té dret a ser testimoni i representant de la fiscalia. F. Molins va ser consultat per telèfon per emetre una opinió tècnica, donada sobre una base institucional, en el marc del seu paper com a president de la formació de "processament" al Consell Nacional del Poder Judicial. El seu consell es va donar des d’un punt de vista personal o professional? La possible barreja de gèneres accentua l’ambigüitat d’aquest escenari.

Esteve Valls