SOCIETAT

Taxa de Delta explosiva a Catalunya del Nord: + 600% en una setmana

Ara sembla que l’epidèmia de coronavirus està fora de control

Vista aèria de Perpinyà, Rosselló, Catalunya del Nord © CUP Perpinyà
Vista aèria de Perpinyà, Rosselló, Catalunya del Nord © CUP Perpinyà

El recent augment del coronavirus a Europa afecta greument Catalunya del Nord, on la taxa d’incidència; situada a 103, és ara la més alta de França.

La boja progressió del Covid-19 a Europa preocupa amb agudesa els Pirineus Orientals; a través de la variant Delta (B.1.617.2). Després de superar, el divendres 9 de juliol, el llindar de 50 persones afectades per cada 100.000 habitants (53,9 amb precisió) seguit de l'ànim per a la vacunació massiva, expressat per l'Agència Regional de Salut, dissabte 19 de juliol, la situació empitjora. Dilluns 11 de juliol, la taxa d’incidència estimada va arribar als 103,1 segons Santé Publique France. Aquesta mala actuació és la més alta de França, per davant de París (82,8), els Pirineus Atlàntics (58,6), l’Alta Garona (57,5) i l’Hérault (50,6), mentre que la mitjana nacional continua sent baixa, amb un 34,7.


Aquesta situació de crisi important pregunta, a Twitter, a l'agregador de dades Guillaume Rozier, persona de recursos per a aquests moments de recerca d'indicadors precisos i fiables sobre la pandèmia: "Què està passant als Pirineus Orientals, hi ha hagut un clúster? El nombre de casos nous s’ha multiplicat per 7 en una setmana (taxa de creixement del 600% contra el 60% a França!). La taxa és en realitat del 586%, una forta pujada que suggereix una situació fora de control.

Laura Pardineille