SOCIETAT

El restaurant El Celler de Can Roca reneix en una versió directa

Una cuina “directa i espontània” per descobrir al casc antic de Girona

Els germans Roca, fundadors dels restaurants El Celler de Can Roca i Normal © El Celler de Can Roca
Els germans Roca, fundadors dels restaurants El Celler de Can Roca i Normal © El Celler de Can Roca

Els fundadors del Celler de Can Roca reboten al cor de la ciutat de Girona posant en marxa el no tan normal restaurant “Normal”.

Els germans Roca s’han fet famosos des de fa diversos anys gràcies al seu restaurant El Celler de Can Roca, a Girona, coronat com la millor taula del món el 2013 i el 2015. Van prometre reinventar-se, ja el 2020, per superar la crisi de la pandèmia. Per això, aquest prestigiós establiment va llançar la seva versió anomenada "Normal", divendres 9 de juliol a la la plaça de l’oli, situada al nucli antic de Girona.


Segons els seus dissenyadors, el restaurant "Normal" suggereix cuina "directa i espontània". Els seus plats, de 6 a 26 euros, són el resultat d’un enfocament diferent de l’anterior: “Si, al Celler, oferíem orfebreria, aquí oferim artesania”, explica Josep Roca, director del local.

Entrepans de ronyons

A més de 350 varietats de vins (incloses produccions confidencials de l’Empordà, la Cerdanya i la Borgonya), aquesta taula oberta de dimecres a diumenge té un menú sorprenent: entrepà de ronyons de conill amb xerès, ànec rostit amb figues, escaroles amb brases i salsa verda, lluç amb cloïsses i altres propostes temptadores.

Isabelle Fajal