SOCIETAT

Alerta variant Delta, Catalunya del Nord supera el nivell d’alerta

Primer territori després de París per superar el fatídic nivell

Photo by Steven Cornfield on Unsplash
Photo by Steven Cornfield on Unsplash

La taxa d’incidència de l’epidèmia de Covid-19 va arribar al 53,9 per 100.000 habitants a Catalunya del Nord, sent l’única alerta establerta en 50.

Segons les dades de Public Health France publicades aquest divendres 9 de juliol, la taxa d’incidència és del 53,9% als Pirineus Orientals, que es converteix en el primer territori francès, després de París (69,6%), situat en alerta, establint el llindar en 50 per part de les autoritats. En termes concrets, gairebé 54 persones de cada 100.000 són objectius al país català, menys de deu dies després de l'última etapa de desconfinació. El repunt s’il·lustra amb el nombre explosiu de + 323% en una setmana.


Aquest augment sobtat es deu a la ràpida progressió de la variant Delta (B.1.617.2), un 60% més contagiosa que les soques de coronavirus anteriors. Al territori francès, els següents territoris afectats haurien de ser els Alps Marítims, la Illa de França en el seu conjunt i els Pirineus Atlàntics. Aquesta informació és confirmada pel servei Covid-tracker.

 

 

 

Isabelle Fajal